30. Tuylermarkerpad

BEOORDELING

AFSTAND: 11 km

OPENBAAR VERVOER: Bus vanaf station Twello.

HORECA: In het dorp Twello

PADEN: Verhard over kaarsrechte wegen, onverhard (minder dan 40%)

BIJZONDERHEDEN: Een saai pad zonder echte hoogtepunten of het moet de buizerd zijn die boven op een elektriciteitsmast zat

AANTAL STERREN: * (voor de moeite)

(foto: onzichtbare markering)

Bij de start in het aardige dorp Terwolde onder de vleugels van de dorpskerk ging het al mis. De route stond slecht aangegeven en het pad liep een deel samen met een ander klompenpad (Woldermarkerpad). Op een gegeven moment dacht ik dat ik op het verkeerde pad liep, want het Woldermarkerpad was hier uitstekend gemarkeerd en de markering van mijn pad ontbrak op meerdere plaatsen. Omdat er onderweg    enkele keuzemogelijkheden waren was een goede markering onontbeerlijk, maar behoudens op één punt was die niet aanwezig en hoopte je dat een paar 100 meter verder weer een markering zichtbaar was. 

Het pad bestaat uit plm. 60% verharde binnenwegen waar je in de berm moest lopen om het passerende autoverkeer doorgang te verlenen.

(foto: lange kaarsrechte wegen geven niet het gevoel van een klompenpad)

 

 

Een hoogtepuntje was een buizerd die de top van een hoogspanningskabel als rustpunt had uitgekozen. Daarvoor (door de gebrekkige routemarkering liep ik een deel zelfs tegendraads en werd ik op de juiste route gehouden door Google streetmap, want anders ging het erg fout) een schouwpad met links een diepe sloot en rechts de bramenstruiken waar mijn kleding geteisterd werd door de vele doornen aan de takken die steeds opnieuw de weg versperden.
Het gebied langs de IJssel werd omdat (zoals later bleek) weer een markering ontbrak slechts ten dele gelopen en moest ik naar de dijk

(foto: IJsseldijk die grotendeels vermeden had kunnen worden)

Het stuk van het gemaal naar het dorp Terwolde was gekenmerkt door de nauwe doorgang tussen het vele schrikdraad door. Noodzakelijk voor de daar lopende paarden van een naar ik aanneem ondernemer.

(foto: Tussen het schrikdraad door)

Nee, dit was geen klompenpad zoals vele anderen die ik al gelopen heb. Beslist geen aanrader!!