Grote Rivierenpad

9 maart 2020 0 Door ruud mulder

Hoek van Holland, 7 maart 2020. Ik sta op het kruispunt van de Stationsweg nadat ik een paar minuten geleden ben aangekomen met de metro. Ik ga beginnen aan een andere LAW, het Grote Rivierenpad. Deze wandeling begint in Hoek van Holland op het kruispunt waar ik nu sta en gaat over een afstand van 282 km naar de Duitse stad Kleef. Maar waarom zult u zeggen. Deze week was ik ook al aan het Waterliniepad begonnen. Maar de pontjes varen nog niet allemaal in maart en kan ik (nog) niet verder. Maar op twee paden lopen, betekent ook de nodige variatie.

Hoek van Holland, de start

De eerste kilometers gingen door en rond Hoek van Holland. Eerst langs de monding van de Nieuwe Waterweg richting pier en dan ongeveer 1,5 km over het strand. Al snel liet ik de door het mooie weer aangetrokken vele wandelaars en met mijn GPS werd ik door de duinen geleid.

Nieuwe Waterweg
Het duingebied van Hoek van Holland

Hoek van Holland lag snel achter mij en langs de hilwoning had ik de grens van de gemeenten Rotterdam en Hoek van Holland overschreden. Het Staelduinsebos lag inmiddels achter mij en ik spoedde mij via de Oranjepolder naar Maassluis.

Hilwoning
Oranjepolder

Eenmaal in Maassluis onder de A20 door en de polders in naar Maasland en via dat dorp opnieuw in Maassluis, waar in de buurt van het metrostation Maassluis Centrum de finish lag voor deze eerste etappe langs de rivieren in het spoor van Jac. P.Thijsse.

Met deze etappe kon ik in 2020 weer 27 km bijschrijven en de teller laten stijgen naar 81 km.